Samsonite

De Samsonite Company is wereldberoemd voor het maken van bagage, variërend van grote koffers tot kleine toilettassen. Het werd in Colorado opgestart in 1910 door Jess Swayder die zijn eerste koffer naar de bijbelse figuur Samson noemde. In 1966 veranderde het bedrijf haar naam in Samsonite.

Bagel mystiek

Bijna een eeuw later besloot Samsonite om Remarkable Europe's grafische vaardigheden te gebruiken om de 'mystiek' achter het bestaande Samsonite embleem verduidelijken.  Samsonite was op zoek naar het vinden van een betere zingeving aan haar 'bagel' embleem. We hebben een interessant aanbod van 'bagel' varianten uitgewerkt- die we helaas niet kunnen laten zien - en gaven advies over het toekomstige gebruik van het embleem. Eén optie was het "bagel" embleem incorporeren in het woord, waardoor er een efficiënter typografisch logo ontstaat.

Wereldwijde verandering

Na een uitgebreide ronde van consulting, verzamelde Samsonite de besproken creatieve ideeën om gebruikt te worden als toekomstige grafische richtlijnen. Deze interventie werd wereldwijd toegepast.

Website: www.samsonite.com

Terug naar overzicht

Meer cases

Een heerlijke traditie De familie Vanden Borre is al meer dan 40…

In the picture: smartphoto Om een postorderconcept rond foto-afwerking te introduceren, werd…

Small country. Great food. Fevia, de Federatie van de voedingsindustrie in België,…

Ice Cream Designers De geschiedenis van Glacio start in 1972. Aanvankelijk wordt…

Neem contact op

Interesse om samen te werken? Neem contact op

Contacteer ons

Lavagraphics